Er was eens…

Als kind was ik dol op verhalen en sprookjes.

Toen ik jaren later als leerkracht voor de klas stond, bleef de liefde voor het voorlezen en verhalen vertellen.

Eens vertelde ik aan de kinderen een verhaal van een klein meisje die Duimelijntje heette. Ze ging uit varen in een groot koolblad die dreef op het water van de gracht. Al vertellend zette ik een koolblad op de grond en tussen de bladeren zag je een klein meisje met een rood jurkje staan. Terwijl ik vertelde gebeurde er iets wonderlijks; de kinderen en ik zagen Duimelijntje langzaam uit het verhaal tevoorschijn komen.

Hier ontstond mijn liefde om viltfiguren te maken. De 5 brandweermannetjes en Tante Mina, stoere ridders en piraten, familie muis en eekhoorn en vele anderen maakte ik met naald en draad van wol en vilt.

Mijn eigen kinderen inspireerden me als ik met een ontwerp bezig was. Bij het maken van de brandweermannetjes vond mijn oudste zoon toch echt dat Tante Mina Lutteput ook gemaakt moest worden. Toen ik haar gemaakt had met haar prachtige groen gestipte nachtjapon wist ik het zeker: ik had haar echt niet willen missen, ze hoort helemaal thuis in het prachtige verhaal uit het gouden boekje" de vijf brandweermannetjes". 

Ik hoop jullie te inspireren om met vilt, naald en draad aan de slag te gaan.  De viltpakketjes zijn eenvoudig om te maken. Het patroon geeft een duidelijk beschrijving met plaatjes en uitleg. Met een beetje aandacht en liefde komen de muisjes, eekhoorntjes, draken en piraten onder je handen tevoorschijn;-)

Soms... krijg ik een lief berichtje van iemand die één van mijn ontwerpen heeft gemaakt. Heel bijzonder vind ik dat! Ergens woont een meisje die voor ze naar bed gaat eerst haar eigen kleine muisje in een bedje van vilt legt; onderstopt en zegt: "Ga maar lekker slapen hoor...doe je oogjes maar dicht...kusje...welterusten" en dan zelf onder de dekens kruipt om te gaan slapen;-)    

En dan zijn er ook grote stoere jongens die het verhaal van de vijf brandweermannetjes uit het gouden boekje na spelen en Tante Mina Lutteput redden uit het brandende huis! "Gelukkig", denk ik dan "want wie stopt anders het lieve muisje onder? Of wie is er anders zo dapper om Tante Mina te redden?"

 

© 2009 - 2019 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel