Er was eens…

Als kind was ik dol op verhalen en sprookjes.

Toen ik jaren later als leerkracht voor de klas stond, bleef de liefde voor het voorlezen en verhalen vertellen.

Eens vertelde ik aan de kinderen een verhaal van een klein meisje die Duimelijntje heette. Ze ging uit varen in een groot koolblad die dreef op het water van de gracht. Al vertellend zette ik een koolblad op de grond en tussen de bladeren zag je een klein meisje met een rood jurkje staan. Er gebeurde er iets wonderlijks; de kinderen en ik zagen Duimelijntje langzaam uit het verhaal tevoorschijn komen; heel bijzonder!

Hier ontstond mijn liefde om viltfiguren te maken. Ik werkte met naald en draad met vilt en wol; en zo kwamen de 5 brandweermannetjes, Tomte, stoere ridders en piraten, familie muis en eekhoorn uit sprookjesbos tevoorschijn.

Mijn eigen kinderen inspireerden me als ik met een ontwerp bezig was. Bij het maken van de brandweermannetjes vond mijn oudste zoon toch echt dat Tante Mina Lutteput ook nog gemaakt moest worden. Toen ze klaar was met haar prachtige groen gestipte nachtjapon wist ik het zeker: ik had haar echt niet willen missen, ze hoort helemaal thuis in het prachtige verhaal uit het gouden boekje" de vijf brandweermannetjes". 

Ik hoop jullie te inspireren om met vilt, naald en draad aan de slag te gaan.  De viltpakketjes zijn eenvoudig om te maken. Het patroon geeft een duidelijk beschrijving met plaatjes en uitleg. Met een beetje aandacht en liefde komen de muisjes, eekhoorntjes, draken en piraten onder je handen tevoorschijn;-)

Soms... krijg ik een lief berichtje van iemand die één van mijn ontwerpen heeft gemaakt. Heel bijzonder vind ik dat! Ergens woont een klein meisje die voor ze naar bed gaat eerst haar eigen kleine muisje in een bedje van vilt legt; onderstopt en zegt: "Ga maar lekker slapen hoor...doe je ogen maar dicht...kusje...welterusten" en dan zelf onder de dekens kruipt om te gaan slapen;-)    

En dan zijn er ook grote stoere jongens die het verhaal van de vijf brandweermannetjes uit het gouden boekje na spelen en Tante Mina Lutteput redden uit het brandende huis! "Gelukkig", denk ik dan "want wie stopt anders het lieve muisje onder? Of wie is er anders zo dapper om Tante Mina te redden?"

 

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juni weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website in de gaten!