De materiaalpakketten  "Mies van de moestuin" zijn samengesteld en kunnen besteld worden.

Het hoedje voor Mies wordt gehaakt. Er zit gemêleerd garen in het pakket. Haaknaald No 2,5. De haaknaalden zijn eventueel te bestellen in de webshop als je de juiste maat niet hebt. Er is in beperkte oplage een aantal kant en klare hoedjes gehaakt. Deze zijn te bestellen bij het materiaalpakket (voor diegene die echt niet kan haken;-). In het hoedje zitten twee openingen voor de oren van Mies.

Het 5 delige tuingereedschap is aan het materiaalpakket toegevoegd.

De tuinmand kun je vullen met "bloembolletjes". Deze zitten in eveneens in het materiaalpakket.

Er is een nieuwe kleur biologisch naaigaren van Scanfil binnengekomen: bruinoranje naaigaren: No 4826. 

Het biologische naaigaren is van het Nederlandse merk Scanfil en er zit 100 meter naaigaren op een houten klos.

*De sierstiksels van het schort van Mies en de tuinmand zijn genaaid met bruinoranje naaigaren: No 4826. *Dit naaigaren is niet aan het materiaalpakket toegevoegd en is eventueel apart te bestellen (zie fournituren).

De bospeen is groente uit het materiaalpakket van de moestuin (nog in de maak) en is niet aan het materiaalpakket van Mies toegevoegd.

Hier zie je een kratje met prei, mandje met aardbeien en kruiwagen met bospeen. Het vilt voor de prei, sla, bloemkool, biet, stokboon is geen effen vilt maar wordt door Teatske Vergeer met de hand geverfd. De groente krijgt hierdoor een hele mooie natuurlijke uitstraling.

Het is nog wachten op de moestuin. Er is veel werk en 2 paar handen (soms 4;-) en dit naast de bestellingen uit de webwinkel en het aanvullen van de andere materiaalpakketten en de miniaturen die ook gemaakt en aangevuld moeten worden maakt is het zoeken om tijd te vinden om aan het ontwerp van de moestuin te werken. 

Goed nieuws is dat groente en fruit klaar liggen in kleine pakketjes! Groente en fruit is per onderdeel verpakt. Ja, dat is natuurlijk wel veel meer werk maar je hoeft nu niet te zoeken naar de juiste kleur vilt en garen. Het maken van de verschillende groenten en fruit wordt zo nóg leuker en heel eenvoudig!

De okergele stipjes op de wolballen borduur je evenals en groene kroontje bovenop de aardbei.

De wolballen uit mijn pakketten zijn van 100% schapenwol. De wol komt uit Nieuw Zeeland. De wol wordt door een bedrijf in Nepal verwerkt tot een echte maatwerkopdracht. De vrouwen die de wolballen maken krijgen een eerlijke prijs voor hun arbeid. Het resultaat is een mooi natuurlijk product, fair trade gemaakt!!

Voor het ontwerp van de moestuin zijn wolballen voor tomaat, aardbei, pruim, sla, appel en biet gemaakt.

Tuingereedschap van verweerd hout: mestvork, schep, spade, bladhark en tuinhark is in bestelling. Verwacht week 24 binnen te komen. Lengte van het tuingereedschap is: 10 -11,5 cm.

Nieuw is de tuinmand met hengsels. Hoogte mand 5 cm breedte 4 cm. De bezems worden in mijn atelier met de hand gemaakt. Handig om de bladeren mee op te vegen.

De bladhark en schep van roest en verweerd hout worden veelvuldig door Mies gebruikt.

 

Hier zie je Mies als iemker met gaasdoek ter bescherming als ze de gevulde honingraten uit de bijenkorf haalt. 

Het gaasdoek is aan het materiaalpakket van Mies toegevoegd. De grote klos met Engels linnen garen die je hier op de foto ziet wordt gebruikt voor de snorharen van de muisjes. In de loop de jaren is het een speurtocht geweest naar mooie natuurlijke materialen die ik gebruik als aanvulling in de materaalpakketten.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van "Mies van de moestuin" als ik heb gedaan bij het maken van dit ontwerp!

Sorteer op
© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juni weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website in de gaten!