In het nieuwe jaar begin ik met een mooi bericht uit sprookjesbos! 

Een nieuw ontwerp en ik kan niet wachten om jullie alvast een "klein" inkijkje te geven;-)

De deur van een nieuw holletje gaat bijna open.

In het holletje klinkt een vrolijk deuntje: hier is de vriendelijke bakker uit sprookjesbos.

Het was echt genieten om met naald en draad steekje voor steekje deze lieve, gezellige bakkersmuis te maken!

Voor ik met het ontwerp begon zag ik de bakker voor me: een vriendelijke bakker met een rond postuur. En onder mijn handen kwam hij tevoorschijn: zette zijn muts op en deed zijn schort voor en ging meteen aan de slag.

Er is hier nog wel heel wat werk "aan de winkel"  en de bakker: de materiaalpakketten moeten nog worden samengesteld en de onderdelen voor het bakkersholletje zijn op moment van schrijven nog in de maak

Ondertussen worden er hier ook nog broodjes gebakken die straks de bakkerskast gaan vullen voordat de winkeldeur van de bakkerij open gaat. Veel handwerk... maar zó leuk om te werken aan al die verschillende onderdelen en er weer een sfeervol geheel van proberen te maken.

Hier zijn een aantal handgemaakte broden op het bakblik voordat ze de oven ingaan. Daarna worden ze nog bewerkt; ze krijgen een mooi goudbruin kleurtje en als ze klaar zijn voor de verkoop worden de broden in een papiertje gewikkeld.

De "gesneden" broden en broodmes [van hout] zijn in kleine oplage speciaal voor het ontwerp van de bakker in eigen atelier gemaakt.

Komende week sta ik achter de werkbank en maak ik een ontwerp voor een weegschaal speciaal voor de bakkerij, geniet ik van de geur van hout bij het zagen, schuren en het maken van een nieuw ontwerp, hoop ik de bakker blij te maken zodat hij meel en deeg kan wegen om de vele broden en taartjes te bakken;-)

Een aantal bestellingen is nog onderweg uit buitenland met gereedschappen die de bakker nodig heeft om zijn brood te bakken: een meeltrog, houten beslagkommen in 2 afmetingen, broodtrommel, bakkersrek en kasten om de broden op de plank te leggen, bakblik en bakvormen, trommels, garde, pannenrek, meelzakken, voorraadton, steekwagen [om de vele meelzakken te kunnen vervoeren] en een broodschieter. Daarover meer in de blog als het ontwerp van de bakkerij klaar is.

Met veel plezier heb ik de bakker en het bakkersholletje ontworpen en ben ik hier nog hard aan het werk om de laatste werkzaamheden klaar te maken.

3 nieuwe koektrommels in de maak: rood, blauw en rood/blauw, alledrie even mooi toch?

gevuld met kleine koekenmannetjes koekjes [decoratie].

Ik hoop dat jullie weer genieten van het lezen van de nieuwsbrief en ervaren hoe bijzonder het is om met je handen iet moois te maken.

Verhalen die tot leven komen en hoop ik wat warmte brengen.

Eind februari verwacht ik de materiaalpakketten van de bakker klaar te hebben. Nog voor de workshopdagen. Dan komt de bakker zelf de deur van zijn holletje opendoen om jullie binnen te laten...

De bakker zit hier niet stil en is met bakblikken in de weer want er worden hier veel taartjes en broden gebakken.

ps zie je het taartje in zijn hand?

Er brandt  een "echt"  warm vuurtje in de oven; de geur van gebakken brood vult het bakkersholletje...

Het is nog wel even wachten tot de winkeldeur open gaat en de dieren uit sprookjesbos de bakkerij gaan bezoeken.

 

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juli weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website en blog in de gaten!