Sprookjesnieuws No 2

 

Hier is een berichtje uit sprookjesbos (en uit het atelier)! Het Sprookjesnieuws komt later dan ik eigenlijk had gepland. Aan het begin van mijn vakantie ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis en geopereerd. Gelukkig verloopt mijn herstel voorspoedig en ben kan ik mijn werkzaamheden weer oppakken.

De inschrijving voor de workshop zaterdag 2 en maandag 4 november 2019 gaat vrijdag 16 augustus van start. Mocht je belangstelling hebben,  kun je me een mailtje sturen. Wacht niet te lang met je op te geven, de ervaring leert dat de beide dagen snel vol zitten. Op één van deze workshopdagen kun je een pakketje uit de webwinkel kiezen waar je mee aan de slag kunt.

In deze nieuwsbrief (No 2) o.a. een patroontje van een overslaghemdje voor de babymuisjes.

Deze lieve overslaghemdjes hebben net als de flanellen omslagdoeken een gefestonneerd randje in de kleur roze, blauw en groen.

Het schoudernaadje festonneer je met wit borduurgaren. Aan de voorzijde zie je hoe je het overslaghemdje vast strikt.

Kijk eens; zó lief om naast de commode een overslaghemdje aan de wand op te hangen.

Het kapstokje hangt aan een “spijker” die je in de muur “timmert” (voorzichtig in het vilt steekt).

Wil je graag het patroon en de materialen om de hemdjes te maken?  Je kunt een materiaalpakketje voor drie overslaghemdjes mét patroon en borduurgaren in de webshop bestellen.

Misschien een leuk idee om een mini overslaghemdje (met kapstokje) cadeau te geven voor baby die verwacht wordt of is geboren! De kapstokjes (4 stuks) kun je in de webshop vinden bij de miniaturen.

Er zijn weer nieuwe materiaalpakketten van de verschillende holletjes gemaakt. De afmeting  van de holletjes is iets groter en het slaapkamerholletje is uitgebreid met een wandplank! Het karton voor de holletjes heb ik in een grotere afmeting laten snijden zodat er nog iets meer speelruimte ontstaat.

Maandag en woensdag helpen Gerrie en Petra mij mee. Ik ben erg blij met de vakkundige hulp van beide dames! We werken met een planning en volgens een schema en wisselen het samenstellen van materiaalpakketten af met het maken van miniaturen.  Als het even kan werken we buiten aan een grote tafel met prachtig uitzicht op weiland met grazende schapen en veel hemels blauw. Deze foto is in de avond gemaakt. Het is hier zó mooi;-)

Voor het samenstellen van de materiaalpakketten snijden we vilt, stof en knippen we draad en band, meten we lontwol af, tellen we kleine onderdelen zoals kralen en knoopjes die we in een zakje doen,  worden de patronen gedrukt en de pakketjes gemaakt. Natuurlijk drinken we er ook een kopje koffie met wat lekkers erbij!

Voor de materialen uit de pakketten wordt met veel zorg natuurlijke materialen gekozen. Ik werk graag met linnen, wol, zijde, vilt en katoen. Mooie materialen die met liefde met de hand gemaakt worden geven een ontwerp karakter en uitstraling! 

Op dinsdag en donderdag maak ik de bestellingen klaar; verzend ik post en pakketten. Ik ben dan een klein postkantoortje;-) met pakpapier, labels, koord, stempels,vloeipapier…én mooie etiketten want de pakketjes worden met aandacht en liefde ingepakt!

 

Tussen alle bezigheden werk ik aan een nieuw ontwerp. Heel erg leuk om aan te werken! Onder mijn handen zie ik dan weer iets nieuws ontstaan. Hierbij zoek ik naar de juiste kleur, materiaal en vorm om de sfeer waarnaar ik op zoek ben te vinden. Voor dit ontwerp hebben we nieuwe miniaturen  gemaakt. In september hoop ik het patroon te tekenen en de beschrijving op papier te zetten, daarna maken Gerrie en Petra het ontwerp en geven beiden feedback zodat ik  -indien nodig-het één en ander kan aanpassen of wijzigen. Vervolgens gaan we de materialen voor het nieuwe pakketje knippen, snijden én stellen we de nieuwe materiaalpakketten samen. Voor jullie even een inkijkje in het proces voorafgaande aan het uitbrengen van een nieuw materiaalpakket. Nog heel even geduld;-)

 

Werkwijze en patroon overslaghemdje babymuisjes

 

Knip drie hemdjes uit wit vilt en festonneer de schoudernaden met 1/6 draadje wit borduurgaren.

Tip: trek bij het festonneren de draad niet te strak aan; anders krijg je een “opstaand” randje.

Festonneer de armsgaten en de randen van het hemdje met 1/6 draadje borduurgaren in de kleur roze, blauw en groen.

Om het overslaghemdje vast te strikken naai je op de aangegeven plaats (x) van 2 draadjes borduurgaren (roze, blauw of groen) met een lengte van 5 cm. Leg een dubbel knoopje aan het uiteinde van het draadje.

Om te zien waar je het andere “lintje” op het hemdje moet bevestigen trek je het hemdje bij een babymuisje aan.

Markeer even met een speld  de plaats waar het ander lintje vast genaaid moet worden. Dit lintje is iets korter en heeft een lengte van 4 cm. Naai het lintje (2 draadjes borduurgaren) vast en maak aan het einde een dubbel knoopje.  Strik het lintje door in het lange lint een klein lusje te maken.

*dit patroontje is alleen voor persoonlijk gebruik.

Het is niet toegestaan dit patroontje te publiceren of te vermenigvuldigen.

festonsteek

    hemdje_babymuis.png     

Let op dat je het patroon afdrukt in het juiste formaat: 12 cm x 3.8 cm.

De maat bij het afdrukken kan afwijken door je instellingen op je eigen computer of tablet. Kom je er niet helemaal uit, dan kan je het materiaalpakketje incl. patroon bestellen in de webwinkel. 

 

                                                        

 

copyright  © 2019 Atelier Grethilde  webshop: www.grethilde.nl

 

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juni weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website in de gaten!