Een nieuw jaar, een nieuw ontwerp: bakkersblikken en theekisten. Misschien ken je ze, de oude bakkersblikken en theekisten met een knipoog naar de tijden van weleer;-) Een stukje nostalgie naar lang vervlogen tijden waarin je nog een gesprekje had bij de kruidenier;-)

Hier zie verschillende oude bakkersblikken in de kast. Op elk van deze blikken staat precies beschreven wat de bakker er vroeger in bewaarde. Bij de bakker een dorpje verderop staan deze oude bakkersblikken te pronken op een plank.

Deze oude bakkersblikken krijgen een mooi plekje in de winkel in Sprookjesbos, want in de winkel van oom en tante is er nog alle tijd om een praatje te maken.

Welke blikken komen er in de winkel en wat zit erin? Oom en tante kozen na lang wikken en wegen 3 verschillende blikken: 1 blik voor rollen beschuit; 1 blik voor koek en 1 blik voor speculaas. De blikken moeten natuurlijk wel goed gevuld zijn. En dat kan. In de winkel zijn rollen beschuit, koek en speculaasjes te koop!

Een prachtige aanwinst voor de winkel!  De dieren uit het sprookjesbos zijn dol op speculaas, koek én beschuit;-)

De bakkersblikken hebben een afmeting van 5 x 4 cm en zijn 2,8 cm hoog. Ze hebben een “oud okergele” uitstraling en op elk blik staat geschreven wat er in zit: speculaas, koek of beschuit!

De “blikken” zijn  handgeverfd en kunnen daardoor onderling iets in kleur verschillen; het is echt handwerk;-)

De bakkersblikken kun je vullen met: beschuit, ontbijtkoek en speculaas. Deze kun je als apart artikel bestellen in de webshop. In een beschuitblik gaan 2 rollen beschuit, in een koekblik gaan 4 ontbijtkoeken en in het speculaasblik heel wat speculaasjes.

En natuurlijk horen er ook theekisten in de winkel van oom en tante! De houten theekisten hebben dezelfde sfeer en uitstraling als de bakkerblikken.

De afmeting van een theekist is: 4,5 x 4,5 cm en 2,8 cm hoog.  Naast de bakkersblikken vormen ze een mooie aanvulling op de winkelkast.

Als je de theekist vult met kruidenthee schept Tante graag thee met een houten schepje thee in een papieren puntzakje.

Deze bruine zakjes hangen boven de toonbank.

De theekist wordt geleverd met houten schepje, zonder thee. Je kunt zelf de kist vullen met kruidenthee naar keuze of met thee uit een theezakje...

Zó lekker, een kopje echte kruidenthee met een plak koek of een speculaasje erbij!

 

Hier zie de houten speculaasplanken waar speculaas mee wordt gebakken.

Op het moment van schrijven wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw ontwerp "Dokter en Zuster Muis" en "het doktersholletje"! Als het ontwerp af is en de puntjes staan op de i, wordt het patroon gemaakt en worden er nieuwe materiaalpakketten samengesteld. Heel erg leuk om weer aan een nieuw ontwerp te werken! Hier in mijn atelier in Engelum zijn de dokter en zuster bedrijvig aan het rondscharrelen. Er worden medicijnflessen en zalfjes op de plank gezet, kruiden hangen te drogen... Nog even wachten en dan zal de deur van het doktersholletje open gaan;-)

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel