In een prachtige landelijke omgeving in het noorden van het land heb ik een klein atelier.

Bijna alles wordt hier nog met de hand gemaakt.

Van de sprookjesachtige ontwerpen maak ik DIY materiaalpakketjes. Hierbij zoek ik naar mooie materialen; zoals gemeleerd en hand geverfd vilt en schapenwol; zij geven de viltfiguren een karakteristieke uitstraling mee.

De viltfiguren uit de materiaalpakketjes naai je met de hand; met naald en draad maken. Je hebt hiervoor geen naaimachine nodig.

De viltfiguren zijn eenvoudig om te maken! Je hoeft geen ervaren handwerkster te zijn.

Ik hoop je echt te inspireren om met deze prachtige materialen aan het werk te gaan.  Zelf te ervaren hoe wonderlijk het is om met naald en draad een muisje of eekhoorntje onder je handen tevoorschijn te zien komen.

Naast materiaalpakketjes maak ik o.a. accesoires van hout. Ik zaag het hout met de hand.

De ontwerpen zijn nét iets groter en robuuster in de schaal 1/10 en hebben een een stoere en eenvoudige uitstraling. Samen met de ontwerpen van vilt zoek ik hierbij naar een sfeervol geheel. 

Niet alle miniaturen zijn met de hand gemaakt; de overige miniaturen bestel ik uit Duitsland en Engeland. 

Ik werk het liefst met natuurlijke materialen. Hout is zo'n prachtig natuurproduct. Nerven en knoesten geven het hout zijn karakter en maken ieder stuk uniek.

Voordat het hout verwerkt kan worden wordt het eerst gedroogd. Dit duurt een aantal maanden. Daarna kan het hout verwerkt worden en zaag ik er boomtafels, nachtkastjes, ladders, houtblokken en houtstapels van. De houtsoorten die gebruikt worden zijn verschillend; afhankelijk wat voor handen is.

Twee keer in de week wordt ik geholpen. We werken met aandacht en liefde; met hart en handen. Dat maakt dat we tijd nodig hebben.

Maar.. meestal werk ik in mijn eentje, maak miniaturen en pakketjes, pak in en verzend, beantwoord mail, schrijf blogs, en...als er tijd over is werk ik aan een nieuw ontwerp.

Ik vind het erg leuk als je me een berichtje stuurt. Ik ben erg benieuwd wat je gemaakt hebt én of het mooi is geworden;-). Vragen zijn altijd welkom!

Warme groet Grethilde

© 2009 - 2017 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel