In een prachtige landelijke omgeving in het noorden van het land heb ik een klein atelier waar bijna alles nog met de hand wordt gemaaakt.

Hier ontwerp ik sprookjesachtige viltfiguren en maak ik DIY materiaalpakketjes. 

De materialen waarmee ik graag werk zijn: gemeleerd en hand geverfd vilt en wol; natuurlijke materialen én zoals je zelf kunt zien; handgemaakt geeft je ontwerp een eigen karakteristieke uitstraling mee!

Het samenstellen van de materiaalpakketten en de materialen die ik hiervoor met zorg heb uitgekozen zijn onderdeel van het ontwerp en geven de muisjes, eekhoorntjes en andere viltfiguren hun eigen unieke uitstraling. Deze materialen zijn niet los te koop.

Ik hoop dat je geinspireerd bent om met deze prachtige materialen aan het werk te gaan. Zelf te ervaren hoe mooi het is om met naald en draad een muisje of eekhoorntje onder je handen tevoorschijn te zien komen.

De viltfiguren uit de materiaalpakketjes naai je met de hand; met naald en draad. Je hebt hiervoor geen naaimachine nodig én ze zijn eenvoudig om te maken!

MINIATUREN

Naast materiaalpakketjes maak ik o.a. accesoires van hout.Hout is een prachtig natuurproduct. Nerven en knoesten geven het hout zijn karakter en maken ieder werkstuk uniek.

Voordat het hout verwerkt kan worden wordt het eerst gedroogd. Dit duurt een aantal maanden. Daarna kan het hout verwerkt worden en worden er boomtafels, nachtkastjes, ladders, houtblokken en houtstapels van gezaagd. De houtsoorten die gebruikt worden zijn verschillend; afhankelijk van wat aangeleverd wordt.

De ontwerpen zijn ongeveer in de schaal 1/10 . Ik ontwerp het liefste miniaturen met een  stoere en eenvoudige uitstraling; zodat ze samen met de ontwerpen van vilt een sfeervol geheel vormen. 

Niet alle miniaturen zijn met de hand gemaakt; de overige miniaturen bestel ik uit Duitsland en Engeland. 

Twee dagen in de week werk ik samen met Petra en Gerrie, zij helpen dan mee. We werken in het atelier met aandacht en liefde; met hart en handen. Dat maakt dat we tijd nodig hebben waardoor het soms even kan duren voordat de voorraad weer aangevuld kan worden.

Maar.. de meeste dagen werk ik in mijn eentje, maak miniaturen en pakketjes, pak in en verzend, beantwoord mail, schrijf blogs, en...als er tijd over is werk ik aan een nieuw ontwerp.

Ik vind het erg leuk als je me een berichtje stuurt. Ik ben erg benieuwd wat je gemaakt hebt én hoe mooi is geworden;-) en...vragen zijn altijd welkom!

Warme groet Grethilde

© 2009 - 2019 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel