In een prachtige landelijke omgeving in het noorden van het land heb ik een klein atelier.

Hier ontwerp ik sprookjesachtige viltfiguren, miniaturen en maak ik DIY materiaalpakketjes. 

De materialen waarmee ik werk zijn: gemeleerd en hand geverfd wolvilt, wol, linnen,katoen, zijde en hout. Natuurlijke materialen én met je eigen hand gemaakt geeft een ontwerp karakter en uitstraling!

Ik stel met zorg de materiaalpakketten samen. De materialen die ik maak en uitkies zijn onderdeel van het ontwerp en geven de muisjes, eekhoorntjes en andere viltfiguren een hele eigen uitstraling. Deze materialen zijn niet los te koop en zijn daarmee een toevoeging aan de materiaalpakketten.

Ik hoop dat je geinspireerd bent om met mooie natuurlijke materialen aan het werk te gaan en zelf te ervaren hoe mooi het is om met naald en draad een muisje of eekhoorntje onder je handen tevoorschijn te zien komen.

De viltfiguren uit de materiaalpakketjes naai je met de hand; met naald en draad. Je hebt hiervoor geen naaimachine nodig en ze zijn eenvoudig om te maken!

MINIATUREN

Naast materiaalpakketjes maak ik o.a. miniaturen van hout. Hout is een prachtig natuurproduct. Nerven en knoesten geven het hout karakter en maken ieder werkstuk uniek.

Voordat het hout verwerkt kan worden wordt het eerst gedroogd. Dit duurt een aantal maanden. Daarna kan het hout verwerkt worden en worden er boomtafels, nachtkastjes, ladders, hakblokken en houtstapels [en nog veel meer miniaturen] van gezaagd. De houtsoorten die gebruikt worden zijn verschillend; afhankelijk van wat aangeleverd wordt.

De ontwerpen zijn ongeveer in de schaal 1/10  en hebben een stoere en eenvoudige uitstraling; zodat ze samen met de ontwerpen van vilt een sfeervol geheel vormen. 

Niet alle miniaturen die ik verkoop zijn met de hand gemaakt; de overige miniaturen bestel ik uit Duitsland, Frankrijk en Engeland. 

De meeste dagen werk ik in mijn eentje, maak miniaturen, pakketjes, pak in en verzend, beantwoord mail, schrijf een blog, plaats nieuwe artikelen in de webshop, een bericht op facebook en instagram en...als er tijd over is werk ik aan een nieuw ontwerp.

Ik werk met aandacht en liefde; met hart en handen en koester de mooie momenten.

Ik vind het erg leuk als je me een berichtje stuurt, want ik ben benieuwd wat je gemaakt hebt én hoe mooi is geworden;-) en...je vragen zijn altijd welkom!

Warme groet Grethilde

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juli weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website en blog in de gaten!