Wat veel bestellingen zijn er de afgelopen maanden in de webshop geweest! Met liefde heb ik de pakketjes ingepakt en aan jullie verzonden. 

Héél bijzonder dat zoveel mensen de weg naar de webshop hebben gevonden en nu heerlijk aan het handwerken zijn. Dat is maar weer een mooi positief bericht in deze moeilijke en onzekere tijd!

Via verschillende wegen (mail, blog, facebook) sturen jullie mij soms een lief berichtje, wel of niet met een mooie foto van een muisje of eekhoorntje, of een holletje dat weer ingericht is. Dank daarvoor. Heel insprirerend vind ik dat! 

Het werken met hout, het maken van miniaturen wissel ik af met de voorbereidingen voor het maken van materiaalpakketjes en het verwerken van de bestellingen uit de webshop.

Gerrie en ik snijden vilt, knippen draadjes, vullen zakjes en als alles klaar is worden de patroonbaden gedrukt, foto's geplakt en pakketjes samengesteld. Vorige week kreeg ik hulp van Alice. Samen hebben we weer een serie vader en moeder muis gemaakt. Bij het ontwerpen zoek ik naar onderdelen die het ontwerp iets speciaals meegeven. Zoals een wandelstok, roestig brilletje, schaar, handgstempelde postzak met post, rieten rugmand, pleisters en nog veel meer. Het maakt het werken voor mij zoveel leuker als er aandacht aan een ontwerp is besteed. 

De houten kratjes zijn gemaakt en staan in de webshop. Vind je het leuk om te zien om te zien hoe de kratjes gemaakt zijn? Hier is een LINK naar mijn blog.

Hoe leuk: het kratje met 6 flessen melk wordt geleverd met een echte miniatuur melkrekening! De melkrekening kun je op het klembord hangen. 

Nieuw zijn de kasboeken. Want natuurlijk houdt oom de uitgaven en inkomsten van de winkel bij in een kasboek. Ook de factuur van de melkrekening wordt in het kasboek genoteerd.

Er zijn nieuwe "kant en klare" linnen postzakken in de webshop.  

Tsjilp kan wel wat extra postzakken gebruiken. Erg leuk als je een postkantoortje wil maken.

Natuurlijk zit er veel post in zo'n postzak; hier zie je een vel vol brieven en kaarten die je uit kunt knippen en vouwen. 

Mooie post uit Sprookjesbos komt uit het materiaalpakket van Tsjilp en is nu ook als apart vel te koop in de webshop voor diegene die graag veel post verstuurt;-)

Want in sprookjesbos versturen en ontvangen ze graag post!  

Nieuw in de webshop: deze rustieke koperen koekenpan; past mooi bij de rustieke koperen pan.

Binnenkort verwacht ik deze stoere bureaulampen. Dokter muis kan in zijn praktijk wel een goede lamp gebruiken. De bureaulamp kan echt branden; er zit een aan/uit knopje op de kap van de lamp.

De steekwagens waren heel snel uitverkocht. Hij staat ook zó mooi in de winkel van oom en tante. En ook erg handig om de voorraadzakken, theekisten en bakkersblikkken op te vervoeren.

De steekwagens koop ik in bij een groothandel uit Duitsland. Ik ben nog in gesprek want de bestelling kon niet geleverd worden omdat bedrijven uit Duitsland (en Frankrijk) i.v.m. COVID19 niet leveren aan Nederland. Ik hoop dat we tot een oplossing komen. In juli hoop ik weer een serie bakkersblikken en theekisten te maken. 

Met het mooie weer van afgelopen weken werk ik buiten. Achter de werkbank sta ik dan te zagen, schuren en boren.

De voorraad is weer aangevuld met ladders, touwladders, hakblokken, houtstapels, nachtkastjes en wekkers.

Deze prachtige houten karretjes zijn uit Denemarken binnengekomen. 

Voor de muisjes en eekhoorntjes een aanwinst om dennenappels (elzenpropjes) in te verzamelen.

Zó mooi zijn deze donkerbruine houten klompjes! Ze staan in de winkelkrant en zijn nu ook te koop in de winkel van oom en tante!

Gezellig vol wordt het in de winkel in Sprookjesbos.

Gerrie en ik werken i.v.m. COVID 19 beide vanuit ons eigen huis. Het is anders dan anders. Ik mis de gezelligheid, het samenwerken, de kopjes koffie en het samen delen. Ik zie er zó naar uit als dat weer kan!

We drinken dan een kopje koffie met een taartje erbij want... dan kunnen we weer nieuwe materiaalpakketjes Tsjilp, kindermuisjes en feest samenstellen.

Want... handwerken is zó fijn om te doenkleine eenvoudige steekjes met naald en draad, iets moois maken van natuurlijke materialen, om te koesteren en samen van te genieten! 

 

© 2009 - 2024 Atelier Grethilde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

In verband met mijn verhuizing is de webwinkel tijdelijk dicht en kun je geen bestellingen plaatsen. Als alles ingericht is ben ik er weer! Ik verwacht eind juni weer open te gaan. Houd voor actuele informatie de website in de gaten!